En fed og en tynd risotto

En fed og en tynd risotto

Rigtig mange af os danskere kan lide en god omgang risotto.

Den passer sammen til forskellige retter, til mange middage og sammenhænge. Den kan sagtens stå alene som et hovedmåltid med lidt brød til eller lidt salat, eller den kan være supplement til en god steg eller lignende.

At tro, det er noget, man ikke kan servere i finere selskab er også en forkert antagelse, for man kan sagtens tilberede en risotto med specielle ingredienser i, så den får en mere interessant konsistens og med spændende indhold end måske den hurtige risotto, du kender til.

“Problemet” kan imidlertid komme af, at risotto som regel er en lidt tyk ret, hvor man blandt andet kan komme en del ingredienser i, der gør den fed.

Og så er det også for vane, specielt i de specielle sammenhænge, at man hælder hvidvin i til at give smagen det ekstra pift. Hvis man har børn med til disse selskaber, så skal man dog være varsom med at komme for meget hvidvin i.

Førstnævnte problem er egentlig ikke gigantisk og noget, der skaber ulykker i sig selv. Det handler mere om, at hvis man ligefrem elsker denne fede udgave af risottoen, som også virkelig smager godt, så er det ikke ligefrem den, man skal spise mest af til aftensmad, når man er på kur.

Og hvis sådan en god omgang risotto ligefrem er ens livret, så er man lidt ude i problemer.

For de fleste kan nok godt blive enige om, hvis de havde muligheden for at smage på de forskellige udgaver af en risotto, at den fede version vitterligt smager markant bedre, da den har mere tykkelse, gods og variation i smagen.

Finten kan her være, at man doserer ingredienserne mere afmålt end sædvanligt, hvis man stadig vil have smagen af den fede risotto uden at gå på kompromis og lave en risotto, der mangler smag og kraft.

Således får man stadig den “fede” smag fra en risotto, uden man direkte ender med at lave en kedelig, fedtfattig variant.

Har du udkig efter en opskrift til en god risotto, så er den lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/retter-3.php?id=143