Er du parat til at skulle omlægge din marketing strategi komplet?

29 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Er du parat til at skulle omlægge din marketing strategi komplet?

En ting er, hvis man skal vende en indkøbsvogn nede i supermarkedet for at komme i den anden retning; det er ikke så svært, selvom andre kunder og snævre passager kan gøre det svært, så er det bestemt ikke umuligt og hurtigt klaret.

Skal man så hen at vende et helt containerskib inde i en smal havn, så ville det ønskværdige være, hvis man kunne løfte båden op af vandet med en hånd fra oven, dreje den 180 grader rundt og sætte den ned igen – men det kan jo sådan set ikke lade sig gøre.

Man er nødt til at være en professionel kaptajn og styrmand om at vende skuden sammen med alle de andre ansatte på skibet, og det kan ligne et rent kunststykke i sig selv, når det lykkedes med millimeters præcision.

Hvorfor snakker vi så om indkøbsvogne og containerskibe i en artikel om marketing?

For at vise, hvem der gør hvad; hvem der kan hvad og hvorfor.

Direktøren kan sige, at man skal revurdere ens marketingstrategi, og så tager en medarbejder og skriver på et papir, at det er en god idé, at man burde gøre det, og man starter med at lave en skitse til et nyt logo – det er at sammenligne med indkøbsvognen: alle kan gøre det uden erfaring.

Men det skaber ikke de store forandringer i det samlede hele, men man føler selv, at man bidrog til noget, selvom det egentlig kun var for en selv.

Når så alle instanser i firmaet bliver enige om, hvad der kan lade sig gøre uden tricks fra oven, og hvordan man gør, og hvor lang tid det tager, så er vi tilbage i skibet, hvor alle de ansatte, ledelsen og direktøren arbejder sammen om at få skuden vendt i den ønskede retning.

Arbejder man nemlig ikke sammen om, hvordan det skal gøres, går man i stå, eller man modarbejder hinanden.

Hvis du skal have hjælp til at lave konkret markedsføring, så kan du tage fat i Adtimize

Flere Nyheder