Her er lige nogle tips til, hvordan du vedligeholder dit kørekort

23 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Her er lige nogle tips til, hvordan du vedligeholder dit kørekort

De fleste af os elsker vores kørekort!

Det har jo kostet mange penge, tid og måske nervøsitet ved både køreprøven og den teoretiske prøve, så vi gør meget for, at vi ikke skal miste det.

Men med miste mener vi mener, at kortet bliver gjort ugyldigt, fordi man kører uforsvarligt; for skulle man bogstaveligt miste ens kørekort, så kan man få det erstattet.

At flere billister så glemmer deres kørekort, når de er ude at køre, om det så er bil, traktor, knallert, motorcykel er lignende, er virkelig imponerende, men det sker.

Der er dog allerede skrevet nærmere om, hvordan du bedst muligt sørger for at huske at have det kørekort med dig, så det vil vi ikke komme nærmere ind på her.

Vi vil hellere belyse nogle andre del-emner angående kørekortets vedligeholdelse, som man måske glemmer i det daglige.

For hvis du husker at have dit kørekort med ved hver kørsel, som kan blive mange på et år, så kan kortet godt blive ret så slidt – specielt hvis det ligger i din pengepung, som du har i din baglomme.

Sørg eventuelt for at have kortet placeret tæt på dig, så det ikke bliver bøjet og går i stykker.

Lad heller ikke kortet ligge fremme i solen, så informationen på det falmer. Det vil politiet ikke se mildt på, da det er dit ansvar, at du sørger for at have et læseligt kørekort på dig.

Din underskrift på kortet skal du også sørge for, at den er tydelig, markeret og ligner dit sædvanlige signatur. Skriv med en god kuglepen eller lignende, så det ikke forsvinder hurtigt.

Slutteligt skal du selvfølgelig også huske på, om dit kort er ved at udløbe, så du kan få det opdateret hurtigt nok.

Det ville være surt at blive stoppet ved rutinekontrol og få en bøde for ikke at have et gyldigt kørekort.

Flere Nyheder