Hjælp din alkoholiserede pårørende til en effektiv alkoholbehandling

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Har du mistanke om at en af dine nærmeste pårørende er ved at udvikle – eller måske befinder sig midt i – et alkoholmisbrug? Så har du faktisk både moralsk og menneskelig pligt til at tage affære.

Det er nemlig meget vigtigt at man som alkoholiker kommer i behandling så hurtigt som muligt. En alkoholiker kan faktisk holde sit misbrug og sin afhængighed skjult så længe at det, når det først er synligt for omverdenen, kræver professionel behandling.

Det kan nemlig være utroligt farligt selv at forsøge sig med afvænning når misbruget har stået på i et stykke tid, og måske endda er eskaleret over en længere periode. Så vil afhængigheden nemlig være så stærk, at man vil opleve kraftige fysiske og mentale abstinenser hvis man forsøger at lægge flasken på hylden fra den ene dag til den anden. Almindelige tømmermænd tåler ingen sammenligning med de forfærdelige symptomer man oplever når man har alkohol abstinenser. Og da disse kan vare ved i flere dage, er det fristende at falde i igen frem for at fortsætte afvænningen.

Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe min alkoholiserede pårørende?

På et misbrugscenter vil din pårørende forud for den egentlige alkoholbehandling gennemgå det der kaldes et afrusnings eller afgiftnings forløb. Under dette forløb vil vedkommende gennemleve de før nævnte abstinens symptomer – men det vil ske under overvågning af sundheds fagligt personale.

Samtidig vil de stærkeste smerter og det værste ubehag søges lindret gennem mild medicin, varme bade, massage, urtete, zoneterapi og andre tiltag. Når først alkoholen er ude af systemet kan det egentlige behandlings forløb, som typisk strækker sig over fem uger, påbegyndes.

Når du tjekker din pårørende ind til alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien kan du være helt tryg ved at han eller hun får den rette professionelle behandling. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder