Pårørende til alkoholiker? Få professionel hjælp

19 november 2019 Astrid Pedersen
Pårørende til alkoholiker? Få professionel hjælp

Alkoholisme er, i lighed med langt de fleste former for misbrug, en tilstand, som går mindst lige så hårdt ud over de pårørende som den direkte misbrugsramte. Dette skyldes, at misbrugere – også alkoholikere – har en tendens til at ændre personlighed, efterhånden som afhængigheden får tag i såvel krop som sind. Det er ikke ualmindeligt, at alkoholikere og andre misbrugsramte ofrer alt, hvad der burde betyde mest for dem, på afhængighedens alter. Således ses det ikke sjældent, at en alkoholiker mister både venner, familie, job og hjem – og i sidste ende sig selv.

Hvordan kommer man ud af et alkoholmisbrug?

Et misbrug går ikke væk af sig selv. Er man først blevet fanget i afhængighedens kløer, slipper den ikke sit favntag, med mindre man får professionel hjælp. Mange alkoholikere har igennem tiderne forgæves forsøgt sig med de nemme og hurtige løsninger så som antabus og andre kemiske midler. Men disse har i bedste fald blot en midlertidig effekt. Og faktisk vil en inkarneret alkoholiker trodse antabussens sygdoms fremkaldende effekt, og blot drikke videre, vel vidende at dette vil medføre voldsomme og smertefulde opkastninger.

En hardcore alkoholiker frygter nemlig fraværet af rusen og de der af følgende abstinenser mere end den antabus inducerede sygdom. En effektiv alkoholbehandling består der imod af et længere varende forløb, under hvilket den alkoholiserede person ideelt set fjernes fra sit miljø og placeres i omgivelse, hvor det er svært at falde tilbage i de gamle vaner.

Som pårørende til alkoholiker kan du hos Behandlingscenter Søby Park få vejledning i forhold til behandling af alkoholmisbrug, således at din nære og kære kan få den rette afvænning med langtids holdbare resultater. Behandlingscenter Søby Park har mange års erfaring med behandling af misbrugere samt effektiv afvænning og alkoholbehandling. Du kan få mere information, og kontakte Behandlingscenter Søby Park, via behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder