Skal du købe, lease eller leje din næste gaffeltruck?

21 september 2020 Silje Hansen

Har du enten et større varelager eller er du entreprenør, står du sikkert og overvejer om det bedst kan svare sig at købe, leje eller lease din næste gaffeltruck. På et tidspunkt bliver der behov for at opdatere ens maskinpark, hvorfor denne artikel måske kan gøre dig lidt klogere på, hvad der giver bedst mening for dig. I Artiklen har vi fokus på at fremhæve fordele og ulemper ved de forskellige løsninger, så det bliver nemmere at tage stilling til, hvad du egentlig har behov for, og hvilket økonomisk grundlag der giver bedst mening for dig. 

Skal du købe din næste gaffeltruck?

Som udgangspunkt mister gaffeltrucks værdi med tiden på samme måder som biler. Derfor er det altid en negativ investering at binde sin kapital op på. Dog kan en gaffeltruck holde i mange år frem, og kan derfor tjene sig selv hjem over en årrække sammenlignet med leje og leasing. Derudover er det naturligvis et aktiv for virksomheden. 

Det at købe og eje sine egne gaffeltrucks er naturligvis stærkt at kunne gøre, hvis virksomheden har kapital og overskud til det. Dermed er det din egen maskine og du kan bruge det præcis som du ønsker. Til gengæld så er ansvaret også 100 % dit i forhold til service, vedligeholdelse og driftomkostninger. Hvis du føler at virksomheden er bedst tjent med det og har temperament i økonomien til at vedligeholde maskinen, så den lever op til de gældende krav, så er det ideelt at købe en gaffeltruck.

Skal du leje/lease din næste gaffeltruck?

Hvis du overvejer at lease eller leje en gaffeltruck, anbefaler vi at du lejer den, hvis du kun har behov for en ganske få gange eller efter behov. Hvis du har brug for en gaffeltruck i det daglige arbejde, anbefaler vi at lease den, da det oftest bedre kan svare sig end at leje den i længere tid.

Flere Nyheder